Tilaa blogi s-postiisi

9.5.2017

Pe iltaretki; Resiinaralli+ Suopatikointi

Wild Nordic Naturen Pe Iltaretkisarja vei 28.4.2017 Elämysrautatielle ja SuopatikointiinSatakunnan Elämysrautatie on ainoa laatuaan Suomessa.  Retkelle voit valita joko oman yhden hengen resiinan tai perheresiinan, joka on huomattavasti raskaampi. Silloin siihen kannattaa varata kyytiin "varapumppaajia".
Katso resiinarallia tästä linkistäTaukopaikka on kaunis nuotiopaikka "joenpäällä" . Siellä paistuivat makkarat sekä nokipannukahvit                   Isonevan suo kuuluu valtakunnalliseen soiden suojeluohjelmaan.
 Isoneva kuuluu suoyhdistelmätyyppinä Rannikko-Suomen kermikeitaisiin. Se on iältään suhteellisen nuori ja soistumista tapahtuu edelleen. Tämän seurauksena alueella on nähtävissä kuolevia ja kelottuvia puita tai kokonaisia puuryhmiä. Alueella on kaksi erillistä kermikeidasta kirkasvetisine, pienine allikoineen ja ruoppakuljuineen. 


 Suo on kuuluisa linnuistaan.Siellä on myös lintutorni. Näkyy kuvassa vasemmalla. Suolla pesii kalasääski sekä kaakkuri. Niitä me ei nähty, mutta hurjan paljon nähtiin kuoveja. Kahlaajalintujen hieno iltakonsertti loi suolle mystisen tunnelman.Alue on suurimmaksi osaksi rahkanevaa ja -rämettä. Hyvin paljon esiintyy myös lyhytkortista nevaa, lyhytkortista sararämettä ja tupasvillarämettä, jotka ovat vallitsevina tyyppeinä suon keskiosassa. Suon reunaosissa on isovarpurämeen eri muotoja mm. juolukka-, suopursu-, vaivaiskoivu- ja kanervaräme. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti